آئین تجلیل از ۱۰۰تلاشگران عرصه سلامت استان صبح امروز با حضور معاون سیاسی و امنیتی، مدیر کل امور اجتماعی استانداری، رئیس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از فعالان سلامت در سالن حکیم جرجانی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.
آئین تجلیل از ۱۰۰تلاشگران عرصه سلامت استان صبح امروز با حضور معاون سیاسی و امنیتی، مدیر کل امور اجتماعی استانداری، رئیس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از فعالان سلامت در سالن حکیم جرجانی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد به اصول مهم حوزه بهداشت و درمان پرداخت و گفت: ایجاد عدالت اجتماعی و خدماترسانی به دورترین مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد از مهمترین اصول حوزه سلامت است که در همین راستا ۷۵ خانه بهداشت در این مناطق احداث و خدمات پزشکی به صورت عادلانه به مردم این مناطق ارائه میشود.
دکتر رضا چمن با اشاره به مشارکت مردمی در اجرای برنامههای حوزه بهداشت و درمان گفت: مشارکت مردم موجب اجرای بهتر برنامههای حوزه سلامت میشود و اگر مردم در این خصوص مشارکتی نداشته باشند به اهداف مدنظر سلامت دست پیدا نمیکنیم.
دکتر چمن اضافه کرد: تا زمانی که جامعه و مردم تحرکی نداشته و سفره غذایی سالم ایجاد نشود غلبه بر بیماری دیابت ممکن و امکانپذیر نیست.
وی ضمن قدردانی از تلاش دستگاهها و ادارات مختلف در همکاری بین بخشی با دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: سازمانها و نهادهای اجتماعی با حوزه سلامت استان ارتباط نزدیکی دارند که تأمین آب و غذاهای سالم و همچنین تضمین سلامتی مردم نیازمند همکاری سازمانها است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان استفاده از تکنولوژی و دانش محلی مناسب را چهارمین اصول حوزه سلامت استان دانست و تصریح کرد: کارخانجات و واحدهای که در استان احداث میشوند باید متناسب با تکنولوژی و دانش محلی باشند.
دکتر چمن در ادامه آموزش سلامت، پیشگیری ابتدائی و ثانویه را از فروع حوزه سلامت دانست و گفت: آموزش و آگاهی دادن به مردم در خصوص خطرات و تهدیدات حوزه سلامت و نحوه سالم زیستن به کاهش ابتلا مردم به بیماری کمک میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: اصلاح باورهای نادرست و تشخیص زودهنگام بیماری و غربالگری از مراحل پیشگیری در ابتلا به بیماری است.
وی با اشاره به اینکه بیماری دیابت در صورت غربالگری و تشخیص زودهنگام قابل درمان است، افزود: اگرقندخون ناشتای افراد در مرحله ۱۱۰ تا ۱۲۰ تشخیص داده شود قابل درمان است اما اگر از این مرحله بالاتر برود فرد به دیابت مبتلا میشود.
دکتر چمن با بیان اینکه خدمات ارائه شده حوزه بهداشت و درمان در استان کهگیلویه و بویراحمد فراتر از طرح تحول سلامت است، گفت: به لحاظ مدیریت ۸۰ تا ۸۵ درصد منابع حوزه بهداشت و درمان باید در پیشگیری از ابتلا به بیماریها و غربالگری هزینه شود و ۱۵ درصد صرف درمان و توانبخشی شود.
وی در ادامه با اشاره به استخدام ۱۲۶ بهورز برای مناطق محروم تصریح کرد: اصلاح نظام اداری و به کارگیری نیروی انسانی از پزشک متخصص تا بهورز از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: حوزه سلامت در برخی شاخصهای سلامت نسبت به متوسط کشوری وضعیت مطلوبی دارد و تلاش مجموعه دانشگاه ارتقاء شاخص های حوزه سلامت در تمام زمینهها است.
کاهش مرگ و میر مادران باردار
وی از کاهش مرگ و میر زنان باردار در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سال های قبل خبر داد و یادآور شد: با ارتقاء شاخصهای حوزه سلامت و تلاش خستگی ناپذیر همکاران دانشگاهی مرگ و میر زنان باردار در استان کاهش یافته است.
این مسئول با اشاره به کاهش ارجاع بیماران به خارج از استان گفت: در سالهای قبل به دلیل نبود پزشک متخصص و تجهیزات بیمارستانی از هر یک هزار نفر بستری شده در بیمارستانها ۳۰ نفر به بیمارستانهای استانهای همجوار ارجاع داده میشدند، در حالی که با اجرای طرح تحول سلامت از هر یک هزار نفر بستری شده در بیمارستانها ۷ نفر به خارج از استان اعزام میشوند.
دکتر چمن با اشاره به تربیت دستیاری جراحی زنان و عمومی در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: دانشگاه استان در بین دانشگاهای کشور ۱۰ رتبه و در بین دانشگاههای هم تیپ ۲ رتبه رشد داشته است.
به گزارش وب دا؛ در پایان این مراسم از ۱۰۰ فعال سلامت استان تقدیر و تشکر به عمل آمد.